Министерството на културата и туризма на Турция препоръча на всички

...
Министерството на културата и туризма на Турция препоръча на всички
Коментари Харесай

Турция отлага с месец началото на туристическия сезон

Министерството на културата и туризма на Турция предложи на всички туроператори и хотели в страната да отсрочат с месец началото на летния сезон, заяви Анадолската организация.

Вместо в края на март туристическият сезон е по-добре да стартира в края на април, сподели министър Мехмет Нри Ерсой. По думите му това е новият период, към който би трябвало да се ориентират уредниците на пътувания и почивки, като най-малко до 15 април е по-добре да не се помат никакви задължения.

Министърът на търговията Рухсар Пекджан, който също взе участие на конференцията, разгласи, че също за края на април са пренесени всички интернационалните изложби и панаири под неговия патронаж. Става дума за събития, планувани за седмиците до 16 март.

" Рискът е сериозен поради обстановката с епидемията в Европа ", означи третият министър Фахреттин Коджа, който управлява опазването на здравето. Той посочи, че оповестеният в сряда първи случай и вероятно още няколко, които може да се появят в Турция, не значат, че в страната има зараза. Състоянието на въпросния мъж е положително, всички членове на фамилията му и тези, с които е контактувал, се следят от лекари.

От 11 март Световната здравна организация разгласи разпространяването на COVID-19 за пандемия. За последните две седмици коронавирусът се е популяризирал отвън Китай в общо 114 страни и е заразил над 118 хиляди души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР