Министерството на иновациите и растежа е с вас. Активирахме всички

...
Министерството на иновациите и растежа е с вас. Активирахме всички
Коментари Харесай

Министър Пулев към министър Лечева: Министерството на иновациите е с вас за финансиране на спортни проекти

" Министерството на нововъведенията и растежа е с вас. Активирахме всички основни структури към министерството. Поехме ангажимент да сме градивни и ще го осъществим “. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев на среща със спортния министър Весела Лечева през днешния ден по отношение на опциите за финансиране на спортни планове.

" Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) ще провежда информативен ден по отношение на опциите за финансиране на българския спорт по линия на ресурса, който управляваме “, сподели още министър Пулев. " Нашето ведомство ръководи забележителен запас по линия на структурните фондове и по линия на Плана за възобновяване и резистентност. Част от него се ръководи непосредствено през дирекции в МИР, а друга – посредством оперативно съглашение към другите ни структури, като най-ключовата от тях е Фондът на фондовете “, изясни министър Пулев. По думите му, посредством фонд-мениджърите, поканени на срещата, към Фонда на фондовете има благоприятни условия за финансова поддръжка за спортни планове. Фондът на фондовете подтиква партньорства сред общини, федерации, компании, общински сдружения във връзка с спортни планове, стана ясно още на срещата, като бе очебийно, че помощта може да бъде и безплатна, и посредством финансовите принадлежности на Фонда на фондовете, само че и посредством смесено финансиране.

" Важна е синергията сред нашите две министерства, с цел да са наясно организациите, които развиват спорт и желаят да имат подобаващата инфраструктура по какъв начин могат да финансират своите планове “, сподели министър Пулев.

По думите на министъра, МИР е подкрепило разнообразни компании посредством Българската банка за развиване и Фонда на фондовете да развиват всевъзможен тип новаторски решения със спортна устременост, както и планове за създаване, реновиране и съоръжение на спортни уреди и бази в разнообразни общини в страната.

Министър Пулев взе участие и преди седмица в първата среща на министрите на спорта, опазването на здравето, образованието и електронното ръководство с президентите на българските федерации по волейбол, баскетбол и футбол по отношение на опциите да се финансират спортни планове.

На срещата през днешния ден в Министерството на спорта участваха още зам.-министърът на спорта Петър Георгиев, шефове на дирекции, сдружения към Спортното министерство като Националната спортна база, Академика 2011, Сердика спортни парцели и други, представители на Фонд на фондовете и два фонд-мениджъра – Фонд ФЛАГ и Регионален фонд за градско развиване, които ръководят запас, предопределен за планове в Северна и Южна България, в това число и със спортна устременост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР