Министерството на финансите се готви да поеме дълга на Топлофикация-София“,

...
Министерството на финансите се готви да поеме дълга на Топлофикация-София“,
Коментари Харесай

Пламен Данаилов, ИТН: Терзиев отстъпва „Топлофикация-София“ на финансовото министерство

Министерството на финансите се готви да поеме дълга на „ Топлофикация-София “, след което да стане и притежател на топлинното сдружение. За задачата през днешния ден в отрасловото ведомство е планувана среща, на която ще участват изпълнителните шефове на „ Топлофикация-София “, България енергиен холдинг и „ Булгаргаз “. Това стана ясно от думите на общинския консултант от „ ИТН “ Пламен Данаилов.

„ Днес във финансовото министерство са привикани изпълнителните шефове на „ Топлофикация-София “, БЕХ и „ Булгаргаз “. На нея ще се разисква финансовото министерство да стане притежател на дълга на „ Топлофикация-София “, а по-късно най-вероятно и притежател на сдружението. „ Топлофикация-София “ е най-голямото топлинно сдружение и откакто не е в полза на кмета да задържи собствеността, ние не знаем каква е неговата визия за отоплението и топлата вода на столицата. По този метод кметът с лека ръка отстъпва „ Топлофикация-София “ на финансовото министерство, което за нас е притеснително. Искаме да разберем готви ли се одържавяване на сдружението и по-късно неговата приватизация “, попита Данаилов.

Общинският консултант напомни, че в проектобюджета за следващата година е планувано МФ да изкупи дълга от БЕХ и „ Булгаргаз “, който имат от „ Топлофикация-София “.

Очаквайте детайлности!

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР