Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на беларуски машиностроителни

...
Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на беларуски машиностроителни
Коментари Харесай

САЩ удариха Боинга на Лукашенко

Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на беларуски машиностроителни компании - Беларуски авто цех (БелАЗ) и Мински авто цех (МАЗ).

В известие на уеб страницата на Министерството на финансите се споделя, че тези сдружения са включени в листата за наказания.

Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC) също по този начин включи в листата девет физически лица от Беларус, както и дефинира един аероплан Boeing-737 на президента Александър Лукашенко като блокирана благосъстоятелност .

В отчета се отбелязва, че по-рано наказания против BelAZ и MAZ са били наложени от Европейския съюз и Канада. Също по този начин, наказания са били наложени на основния изпълнителен шеф на БелАЗ Сергей Никифорович и на шефа на МАЗ Валерий Иванкович.

Наложените наказания значат, че цялото имущество на изброените компании и физически лица, намиращо се на територията на Съединени американски щати, е блокирано . Също по този начин се блокират всички юридически лица, които директно или непряко принадлежат на едно или повече от блокираните лица с 50% или повече, поотделно или в цялост.

Пояснява се, че наказания от страна на Съединени американски щати могат да бъдат наложени на финансови институции и други лица, които правят транзакции с сдружения от листата със наказания .

ОАО БелАЗ (управляващото сдружение на Холдинг БелАЗ) е един от най-големите производители на самосвали и транспортно съоръжение за минната и строителната индустрия в света. Заема към 30 % от международния пазар на тежкотоварни самосвали. Произвежда н ай-големия миньорски самосвал в света с товароподемност 450 тона.
 Лукашенко желае да
Лукашенко желае да " сложи на място " Полша

Той щял да разиска въпроса с Путин

МАЗ (управляващото сдружение на холдинга - Белавтомаз) създава товарни и пътнически коли, рейсове и микробуси, машини със особено предопределение.

Той е един от най-големите производители на моторни транспортни средства в Оперативно-наблюдателно дело .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР