Министерството на финансите (МФ) ще изиска информация за актуалните данни

...
Министерството на финансите (МФ) ще изиска информация за актуалните данни
Коментари Харесай

МФ проверява колко пари има във фонда за бедствия и аварии

Министерството на финансите (МФ) ще изиска информация за настоящите данни за наличните финансови средства във фонда за бедствия и повреди от Министерство на вътрешните работи и от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет и ще я даде навреме на Народното събрание. Това оповестиха от пресцентъра на МФ.

Държавата има работещ механизъм за подкрепяне с финансова помощ на потърпевши при бедствия и повреди, като виновните за него институции наблюдават обстановката с наводненията и подхващат съответни дейности, се показва още в известието на финансовото министерство " по отношение на въпрос на народни представители за това по какъв начин страната ще подкрепи потърпевшите хора от наводненията в страната от последните дни ".

По-рано през днешния ден ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова изиска министърът на финансите Асен Василев да бъде поканен през днешния ден в Народното събрание в границите на парламентарния надзор и да каже какво е положението на фонда за бедствия и дали има средства в него.

" Всички виждате какъв брой е тежко ситуацията с наводненията в страната, би трябвало страната извънредно бързо да реагира, а това значи да подкрепи финансово потърпевшите хора, аргументира се тя. Сигурни сме, тъй като сме в средата на годината, без постоянен бюджет, че във фонда за подкрепяне при бедствия и повреди няма пари, изхарчени са ", уточни Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР