Министерство на туризма обработва огромен масив от данни на участниците

...
Министерство на туризма обработва огромен масив от данни на участниците
Коментари Харесай

Позиция на Министерство на туризма относно плащанията по Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила

Министерство на туризма обработва голям масив от данни на участниците по първата Програма за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция.

Извършва се обзор и на заявки с корекции и неотчетени нощувки от предходни интервали, защото би трябвало да се завършват всички заплащания за осъществени услуги до 31 май т.г., когато изтече програмата. Целта е да няма ощетени места за настаняване, взели участие в Програмата за филантропична помощ.

Контролът се реализира посредством описи, предоставени от Държавна организация за бежанците, Гранична полиция и Национална организация за приходите. Трябва да се регистрира фактът, че до 15 април регистрите на ЕСТИ отчитаха украинските жители посредством паспортите на лицата. След тази дата наложително се отразява персоналният номер на чужденеца, по който се регистрират нощувките. Това събитие изиска спомагателни инспекции.

Документите за заплащане са готови от Министерство на туризма и е въпрос на време след решението на Министерския съвет да се извърши превод на дължимите суми към хотелиерите и местата за настаняване. Министерството на туризма се отнася с изключителна отговорност към изключителната обстановка, в която се постанова да работи. И в нито един миг забавянето не се дължи на субективни аргументи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР