Министерство на образованието отпусна 224 446 лв. на Прирородо-математическата гимназия

...
Министерство на образованието отпусна 224 446 лв. на Прирородо-математическата гимназия
Коментари Харесай

С 224 000 лв. математическата гимназия в Шумен обновява кабинети и игрище



Министерство на образованието отпусна 224 446 лева на Прирородо-математическата гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен за техническо съоръжение и възобновяване на спортната база. 15 кабинета в школото /от общо 31 б.а./ ще се снабдят с интерактивни дъски и учителите ще могат да преподават електронни уроци.

Школото ще закупи и 60 нови компютри, по този начин ще размени старите, които са още от 2009 година Новото съоръжение е доста значимо и поради годишното домакинство на гимназията на шампионата „Джон Атанасов“, сподели зам.директорът Вилиола Любенова и посочи, че от последното му издание имат двама бронзови медалисти. С половината от отпуснатите целеви средства ще се преасфалтира и построи комбинирано волейболно и баскетболно игрище в двора на гимназията. През юни следващата година баскетболният отбор на учебното заведение ще взе участие на състезание в Сърбия и по този начин ще има подобаващи условия за тренировки.

Очаква се още три учебни заведения в Шумен да получат целеви средства от министерството до края на годината. Въпросът за възобновяване на школската материална база в града е бил подложен пред министър Красимир Вълчев и той е откликнал навреме.

Както „Труд“ писа, в Шумен други четири учебни заведения ще бъдат напълно актуализирани за 13 млн.лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР