Министерският съвет провежда редовно заседание в сряда, 25 октомври, от

...
Министерският съвет провежда редовно заседание в сряда, 25 октомври, от
Коментари Харесай

Ето какво решава „Денков“ сега

Министерският съвет организира постоянно съвещание в сряда, 25 октомври, от 9 ч. при следния прелиминарен дневен ред:

Проект на Решение за одобрение на Национална тактика за околна среда 2021- 2030 година
Внася: министърът на околната среда и водите

Проект на Решение за одобрение присъединяване на Република България с народен щанд на Международното ревю за биохрани „ БИОФАХ 2024″, което ще се организира от 13 до 16 февруари 2024 година в Нюрнберг.
Внася: министърът на земеделието и храните

Проект на Решение за присъединяване на Република България в 60-ото издание на Венецианското биенале за изкуство във Венеция, Италианската република, което ще се организира от 20 април до 24 ноември 2024 година
Внася: министърът на културата

Проект на Решение за одобрение на Списък на приоритизирани претенции от 2023 година за приемане на поддръжка по Инструмента на Европейския съюз за техническа поддръжка.
Внася: министърът на финансите

Проект на Постановление за възобновяване на средства по бюджета на Министерството на финансите за 2023 година
Внася: министърът на финансите

Проект на Решение за изменение и допълнение на Решение № 280 на Министерския съвет от 2022 година за приемане на стандарти за делегираните от страната действия с натурални и стойностни индикатори през 2023 година
Внася: министърът на образованието и науката

Проект на Постановление за одобрение на спомагателни разходи/трансфери за 2023 година за финансово обезпечаване на действия по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 – 2022 година
Внася: министърът на образованието и науката

Проект на Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2023 година за погашение на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа интензивност, физическо образование, спорт и спортно- туристическа активност.
Внася: министърът на вътрешните работи

Проект на Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на правораздаването за 2023 година
Внася: министърът на правораздаването

Проект на Решение за предоставяне на единодушие за придобиване от Съединените американски щати на право на благосъстоятелност върху недвижими парцели в околност „ Орлова круша “, с. Лозен, регион „ Панчарево “, Столична община, за дипломатически жилища.
Внася: заместител министър-председателят и министър на външните работи

Проект на Решение за предоставяне на единодушие за продажба на неподвижен парцел – частна държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ – София.

Внася: министърът на превоза и известията
Проект на Решение за предоставяне на единодушие за продажба на неподвижен парцел – частна държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ – София.
Внася: министърът на превоза и известията

Проект на Решение за оповестяване на части от парцели – обществена държавна благосъстоятелност, за парцели – частна държавна благосъстоятелност, и за предоставяне на единодушие за премахването им.
Внася: министърът на превоза и известията

Проект на Решение за одобрение план на Меморандум за съгласие сред Министерството на защитата на Република България, Министерството на защитата на Република Чехия, Министерството на защитата на Дания, Министерството на защитата на Република Естония, Министерството на защитата на Република Финландия, Федералното министерство на защитата на Федерална република Германия, Министерството на защитата на Унгария, Министерството на защитата на Република Латвия, Министерството на националната защита на Република Литва, министъра на защитата на Кралство Нидерландия, министъра на защитата на Кралство Норвегия, министъра на националната защита на Румъния, Министерството на защитата на Република Словения и Министерството на защитата на Кралство Швеция по отношение на взаимно закупуване на наземни системи за противовъздушна защита в границите на Инициативата „ Щит на Европейското небе “.
Внася: министърът на защитата

Доклад за одобрение на резултатите от присъединяване на Република България в съвещанието на Съвет „ Общи въпроси “, извършено на 19 септември 2023 година в Брюксел.
Внася: заместител министър-председателят и министър на външните работи

Доклад за одобрение на резултатите от присъединяване на Република България в съвещанието на Съвета на Европейския съюз по конкурентоспособност част „ Вътрешен пазар и промишленост “, извършено на 25 септември 2023 г в Брюксел.
Внася: министърът на стопанската система и промишлеността

Доклад за одобрение на резултатите от присъединяване на Република България в съвещанието на Съвета на Европейския съюз по правораздаване и вътрешни работи, част „ Вътрешни работи “, извършено на 28 септември 2023 г в Брюксел.
Внася: министърът на вътрешните работи

Доклад за одобрение на резултатите от присъединяване на Република България в неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз по общи въпроси, част „ Кохезионна политика “, извършено на 28 и 29 септември 2023 година в гр. Мурсия, Кралство Испания.
Внася: министърът на финансите

Проект на Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2023 година
Внася: министър-председателят

Проект на Решение за одобрение на План за внедряване на Интегрирана финансово осведомителна система за първостепенните разпоредители с бюджет по държавния бюджет и за възлагане на министъра на финансите да подписа контракт за сложна услуга по систематична интеграция.
Внася: министърът на финансите

Проект на Решение за приемане на проект за 2023 година за осъществяване на Актуализираната национална тактика за демографско развиване на популацията в Република България (2012 – 2030 г.).
Внася: министърът на труда и обществената политика

Проект на Решение за одобрение план на Закон за изменение и допълнение на Закона за медицинските произведения.
Внася: министърът на здравеопазването
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР