Министерският съвет прие законите за държавния бюджет, за бюджета на

...
Министерският съвет прие законите за държавния бюджет, за бюджета на
Коментари Харесай

Правителството прие Бюджет 2023, очаква се да го внесе в НС до края на деня

Министерският съвет одобри законите за държавния бюджет, за бюджета на държавното публично обезпечаване и на здравната каса.

В началото на съвещанието министър председателят Гълъб Донев съобщи, че служебното държавно управление споделя общото разбиране за бюджетен недостиг до 3%, само че по какъв начин да стане това е задача на 49-ия парламент. Според Донев единствената опция това да се случи е като се усилят налозите и по този начин се усилят приходите.

" В днешният ден няма по-голям въпрос от този за бюджета на страната. Споделяме общото разбиране за недостиг под 3%. Как да се понижи от 6,4% до 3% е задача на народните представители. Тук не става дума за прекачване на отговорността. След като концепциите ни за приходни ограничения не бяха признати, отговорно и рационално е да представим пред Народното събрание бюджет, създаден по в този момент настоящото законодателство. Превръщането на процедурата в хватка за печелене на време ще е ход, от който ще изгубят и жителите и бизнеса. Оттук насетне дейностите по отношение на финансовия проект на страната за 2023 ще приказват за същинските планове ", сподели служебният министър председател.

Днес изтича срокът, в който служебното държавно управление би трябвало да внесе бюджетните закони в Народното събрание. Очаква се това да се случи до края на деня.

Подробности вижте във включването на Цветелина Катанска


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР