Депутатите започнаха окончателното приемане на държавния бюджет за тази година.

...
Депутатите започнаха окончателното приемане на държавния бюджет за тази година.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите гласуват окончателно Бюджет 2023

Депутатите започнаха окончателното приемане на държавния бюджет за тази година. Този път наопаки - като първо гласоподават преходните и заключителни разпореждания, а по-късно и самия закон.

Гледайте онлайн тук:



Ето част от дебатите:

Цончо Ганев, " Възраждане ": " Как в този момент това нещо ще мине по процедура? В 99% от предложенията на " Възраждане " комисията тогава изобщо не ги гласоподава, тъй като бяха отхвърлени в член 1 и член 2, а в този момент почваме наопаки. Няма по какъв начин да стане по този метод, най-малко съгласно мен, по тази причина ви апелирам да преосмислите започването от преходни и заключителни разпореждания и да стартираме по този начин, както би трябвало бюджета изначало "

Тошко Йорданов, Има Такъв Народ: " В преходни и заключително разпореждания Комисията по бюджет и финанси, в която участваха, ще видя какъв брой индивида бяха от ГЕРБ 6 или 7. 7 индивида взеха решения, които не харесват на Асен Василев. След като минаха преходни и заключителни разпореждания министърът на финансите, за жалост, споделям, че е министър на финансите за жалост, се изправи и сподели, че той няма да поддържа този бюджет по този метод. Затова сега се обръща, тъй като цяла вечер е имало драми сред него, Кирил Петков и Бойко Борисов ".

Асен Василев, министър на финансите: " Няма потребност да се притеснявате, няма оферти, които да са обвързани член първи и преходни и заключителни разпореждания. Те са член 1 и по-късно от член 2 до член 107 на законопроекта. Така че тази част, която е обвързвана със същината на законопроекта, където са взаимовръзките, несъмнено би трябвало да бъде гласувана от член 1 нататък, преходните и заключителните разпореждания няма нито едно предложение, което да е обвързано с главните членове на законопроекта ".

Йордан Цонев, Движение за права и свободи: " Преходни и заключителни разпореждания и целият отчет е направен несъобразно решението на ръководещото болшинство по една или друга данъчна политика. Той е направен съгласно съвещанието и решението на комисията. Идеята е данъчните закони да бъдат гледани преди Закона за държавния бюджет, с цел да може съгласно признати и неприети данъчни политики, те да бъдат отразени в приходната и освен в приходната част в съответните разноски и по тази причина в този момент предложих най-малко отчасти да изгладим това ".

Предвиден е бюджетен недостиг от 3%, напредък на Брутният вътрешен продукт от 1,8% и годишна инфлация от 8,7%.

Гласуването на бюджета беше пред неуспех, откакто министърът на финансите Асен Василев беше подготвен да отдръпна поддръжката на министерството след гласуваните промени в бюджетната комисия. Депутатите отхвърлиха част от ограниченията му за събиране на повече доходи, което на процедура значи и по-голям дефицит на средства от плануваните 3%.

Проблемът беше решен на незабавен лидерски съвет през вчерашния ден. Бяха контрактувани взаимни взаимни отстъпки преди окончателното разглеждане на бюджета, тъй че той в последна сметка да бъде признат, а държавното управление да оцелее.

Вижте и още във включването на Цветелина Катанска.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР