Министерският съвет прие Решение за приемане на Доклад за състоянието

...
Министерският съвет прие Решение за приемане на Доклад за състоянието
Коментари Харесай

Приеха доклад за безопасността на движението по пътищата

Министерският съвет одобри Решение за приемане на Доклад за положението на сигурността на придвижването по пътищата и осъществяването на Националната тактика за сигурност на придвижването по пътищата 2021-2030 в Република България за 2020-2021 година и приложения към него, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет .

Докладът показва положението на сигурността на придвижването по пътищата и обвързвания прогрес за миналите 2020-2021 година, като включва съществени аспекти от направленията за влияние, статистически данни, трендове, заключения и рекомендации. Документът подчертава на световния, европейския и националния подтекст на оперативната среда, трендовете в пътнотранспортната конюнктура, мощните и слабите страни, опциите и рестриктивните мерки, които обуславят и дефинират характерните проявления на тази относително нова за страната предпочитана политика.

През миналото десетилетие България реализира задачата, сложена от Европейска комисия, за понижаване броя на тежко ранените с 20% спрямо базовата 2010 година, като в страната се откри трайна наклонност на спад. За десетгодишния интервал техният брой понижа с 36% и доближи 1 556. Въпреки пандемията, задачата за понижаване броя на починалите на пътя към 2020 година на половина по отношение на 2010 година не беше реализирана. За десетгодишния интервал броят на починалите в България е намалял с малко над 40%.

Докладът съдържа Пътна карта за незабавни дейности, които следва да залегнат при планирането и провеждането на действия, свързани с осъществяването на държавната политика на Република България в региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР