Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Проектно

...
Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Проектно
Коментари Харесай

България се включва в споразумението за съвместно възлагане на поръчки за боеприпаси

Министерският съвет одобри решение за одобрение на план на Проектно съглашение (Project Arrangement) за план „ Съвместно възлагане на поръчки за муниции “ (Collaborative Procurement of Ammunition (СРоА), оповестиха от пресслужбата на кабинета.

С одобряването на плановото съглашения България ще стане пълновръстен член на плана „ Съвместно възлагане на поръчки за муниции “ (Collaborative Procurement of Ammunition (СРоА)) на Европейската организация по защита, с което ще се сътвори нова добра опция за доставка на муниции и услуги при преференциални условия, в допълнение на националните рамкови контракти и самодейностите в границите на НАТО.

В друго свое решение Министерският съвет утвърди план на Решение за пописване на Споразумение на участващите съдружници към Фонда на НАТО за нововъведения.

Решението е взето в подтекста на присъединяване на страната ни в осъществяване на взетото решение на срещата на държавните и държавните ръководители от НАТО през юни 2021 година за опазване на софтуерното преимущество на НАТО и обвързваните с това начинания . Фондът на НАТО за нововъведения ще обезпечава вложения във високотехнологични стартъпи и компании, които имат капацитет за приложение в сигурността и защитата.

Присъединяването към Фонда ще даде на страната ни достъп до най-високите технологии в региона на сигурността и защитата, което ще подкрепи осъществяването на целите на държавното управление за развиването на националните отбранителни качества.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР