Министерският съвет прие промяна на Наредбата за реда за класифициране

...
Министерският съвет прие промяна на Наредбата за реда за класифициране
Коментари Харесай

Нови 33 вещества и растения влизат в списъка на наркотиците | Разширяват Наредбата за наркотични растения и вещества

Министерският съвет одобри смяна на Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични, оповестиха за Moreto.net от държавната пресслужба.

С смяната се слагат под надзор нови тридесет и три субстанции посредством включването им в Списък I - „ Растения и субстанции с висока степен на риск за публичното здраве, заради нездравословния резултат от злоупотребата с тях, неразрешени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина “.

Промяната е по отношение на решение на Комисията по наркотичните субстанции към Организация на обединените нации, с което се слагат под интернационален надзор нови субстанции посредством включване в описите на Единната спогодба на Организация на обединените нации по упойващите субстанции и Конвенцията за психотропните субстанции.

Също по този начин субстанции се слагат под надзор по предложение на Министерството на вътрешните работи, Агенция „ Митници “ и Военномедицинска академия, въз основа на мнение на Експертния съвет към Националния съвет по наркотичните субстанции.

Промяната е и в осъществяване на Делегирана Директива (ЕС) 2021/802 на Комисията от 12 март 2021 година за изменение на приложението към Рамково решение 2004/757/ПВР на Съвета по отношение на включването на новите психоактивни субстанции метил 3,3-диметил-2-{[1-(пент-4-ен-1-ил)-1Н-индазол-3-карбонил]амино} бутаноат (MDMB-4en-PINACA) и метил 2-{[1-(4-флуоробутил)-1Н-индол-3-карбонил]амино}- 3,3-диметилбутаноат (4F-MDMB-BICA) в определението за „ опиати “.

Очакваният резултат от смяната на наредбата е ограничение риска от корист с класифицираните като наркотични субстанции, както и понижаване на рисковете за обществото, свързани с разпространяването и злоупотребата с веществата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР