Всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания да пътуват

...
Всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания да пътуват
Коментари Харесай

Транспортната комисия одобри учащи, пенсионери и хора с увреждания да пътуват безплатно в градския транспорт във Варна

Всички възпитаници, студенти, пенсионери и хора с увеждания да пътуват гратис в градския превоз на Варна. Това предложение на групата на ГЕРБ беше утвърдено от транспортната комисия към локалния парламент. В поддръжка гласоподаваха 5 общински съветници, единствено 1 техен сътрудник се въздържа.

Според вносителите с обновяването на автопарка на „ Градски превоз “ с нови електробуси се чака понижаване на разноските на сдружението за дизелово гориво и пропан-бутан с към 50%. Сумата на годишна база възлиза планирано на над 3 млн. лв., какъвто почти е размерът на приходите от абонаментни карти на преференциални цени. Намаление на разноските се чака в забележителна степен и в дяла на аварийните елементи, който заема водещо място в разходната част на активността, допълват съветниците от ГЕРБ.

„ Считаме, че това понижение на разноските ни дава опция да въведем безвъзмездни абонаментни карти за избрани групи лица, които все още са главен ползвател на услугата – възпитаници и студенти, лица в пенсионна възраст и лица с увреждания “, показват вносителите и допълват, че по този метод освен ще се подтиква повече хора от тези групи да употребяват градски превоз, само че ще се облекчи автомобилният трафик и надлежно ще се понижат нездравословните излъчвания, отделяни във въздуха.

Според съветниците ще се намалят и разноските за хонорари за чиновниците, работещи в пунктовете за издаване на абонаментни карти, защото няма да се постанова ежемесечно посещаване на тези групи лица.

Към момента гратис пътуват единствено децата и учениците до 14-годишна възраст.

Предложението следва да бъде прегледано от правната и от финансовата комисия. За влезе в действие, то би трябвало да получи поддръжката на Общинския съвет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР