Министерският съвет прие промени в Устройствения правилник на Министерството на

...
Министерският съвет прие промени в Устройствения правилник на Министерството на
Коментари Харесай

МС прие промените в МЗ: още един съветник и без дирекция за правата на пациентите

Министерският съвет одобри промени в Устройствения устав на Министерството на здравеопазването.

С тях се закрива Дирекция „ Защита правата на пациентите “, като активността ѝ се поема от отдел в Дирекция „ Опазване на публичното здраве, здравен надзор и права на пациентите “. Също по този начин Дирекция „ Лечебни действия “ поема майчиното и детското здраве. В добавка, политическият кабинет се снабдява с още един консултант, излиза наяве от информация от държавната пресслужба.

С цел съсредоточаването на функционалности със подобен темперамент в едно структурно звено, което ще докара до по-добра съгласуваност и успеваемост на съответните действия, на дирекция „ Електронно опазване на здравето “, отсега нататък „ Здравно-информационни системи “, се разпореждат и спомагателни функционалности, които до момента се изпълняваха от звено „ Сигурност на информацията и отбрана на данните “. Предвид изпълняваните от нея действия, последната се преименува на дирекция „ Сигурност на информацията “, прецизират от Министерски съвет.

В общата администрация се отстраняват функционалности, които не се извършват на процедура и няма нужда от такива на този стадий, като реализиране на споделени услуги в региона на човешките запаси, гласи още известието.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР