Министерският съвет прие актуализирания Национален оперативен план за справяне с

...
Министерският съвет прие актуализирания Национален оперативен план за справяне с
Коментари Харесай

Готов е актуализираният Национален план зе справяне с COVID-19

Министерският съвет одобри обновения Национален действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, оповестиха от Здравното министерство. 

Основните цели на дейностите, написани в документа, са да се лимитират заболяемостта и смъртността от COVID-19, да се понижи натоварването върху здравната система в страната, както и да се сътвори съответна организация за навреме предприемане на нужните дейности за недопускане на вероятно всеобщо разпространяване на коронавирусната зараза. Това се споделя още в известието на ведомството. 

Основните действия в Националния действен проект са свързани с провеждането на епидемиологичен и вирусологичен контрол, основаване на благоприятни условия за налична лабораторна диагностика, обезпечаването на ваксини против COVID-19 и лекарствени артикули, както и гарантирането на качествена и налична здравна помощ за пациентите.

В Плана са избрани общо 5 стадия, като за всеки стадий са написани противоепидемичните ограничения, които да бъдат въвеждани на регионално или национално равнище. Етапите и ограниченията се дефинират въз основа на явен математически модел, отчитащ 14-дневната заболяемост по райони, % претовареност на неинтензивни и интензивни болнични кревати, прецизират здравните управляващи.

Пълният текст е наличен тук:
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР