Министерският съвет отпуска 1 940 000 лева на Университета за

...
Министерският съвет отпуска 1 940 000 лева на Университета за
Коментари Харесай

С близо 2 млн. лв. изграждат модерна библиотека в УНСС

Министерският съвет отпуска 1 940 000 лв. на Университета за национално и международно стопанство за рационализация на университетската библиотека.

В момента библиотеката е ситуирана в крило от постройката на УНСС, а пространствата й се нуждаят от незабавно възобновяване и метаморфоза.

Библиотечните единици са подредени на стелажи, които са морално остарели и не дават отговор на актуалните условия за функционалност, показват от държавното управление. Липсват кътове за обществена връзка, а мястото за обслужващите гишета е малко, заради което те са нефункционални. Няма уместно място за осъществяване на групови занимания на студенти . Хранилищата за книги са под кота " 0 " и се нуждаят от главен ремонт, тъй като са непрестанно наводнени.
 УНСС и Община Пловдив подписаха меморандум за съдействие
УНСС и Община Пловдив подписаха меморандум за съдействие

Двете страни ще обединят потенциала и просветителния си капацитет, с цел да усъвършенстват равнището на обществения бранш

Предвижда се с предоставените средства да бъде построен актуален център за информация и познания, като се дават съвременни услуги за всички студенти и преподаватели.

Университетската библиотека ще стане база за развиването на научноизследователската дейнос т, както посредством богати библиотечни сбирки, по този начин и посредством обезпечаване на далечен достъп до международни научно-информационни бази данни. Тя ще бъде и място за модерна връзка и развиване на научна активност сред преподаватели и чиновници посредством работа в дребни, междинни и огромни групи, показват от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР