Министерският съвет одобри резултатите от участие в неформалната среща на

...
Министерският съвет одобри резултатите от участие в неформалната среща на
Коментари Харесай

Одобрени са резултатите от българското участие в неформалната среща на министрите на туризма на ЕС

Министерският съвет утвърди резултатите от присъединяване в неофициалната среща на министрите на туризма на Европейски Съюз, извършена в интервала 17-18 март 2022 година в гр. Дижон, Франция, в границите на Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Дискусията на министрите на туризма се концентрира върху тематиките „ Туризмът за европейците в Европа “ и „ Да превърнем Европа във водеща международна дестинация за резистентен туризъм “.

Република България изрази своята цялостна поддръжка за превръщането на Европа във водеща световна дестинация за резистентен туризъм. Страната ни ще предизвиква създаването на нови хрумвания и политики, интегриращи новаторски решения в бранша и допринасящи за по-голяма успеваемост на икономическите процеси в туризма. Ефективният преход на бранша към по-безопасна, устойчива, съвременна и цифрова среда е идея, която България възприема изцяло и ще развива политиките си в тази тенденция.

Някои страни членки означиха, че към момента огромна част от туристическите услуги и артикули не са цифровизирани. Голяма част от делегациите се стопираха на нуждата да се поддържат дребните и междинните предприятия в бранша, като извънредно значим съставен елемент от неговата конкурентоспособност. Те показаха, че бъдещето на бранша на европейско ниво е обвързвано с укрепването и даването на пълноценно образование на човешките запаси. Участниците показаха единомислещо мнение, че развиването на туризма следва да се реализира, като се поставя нужната грижа за опазването на околната среда и на обектите на културното завещание в Европа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР