Министерският съвет одобри Рамково споразумение за партньорство и сътрудничество между

...
Министерският съвет одобри Рамково споразумение за партньорство и сътрудничество между
Коментари Харесай

МС одобри Рамково споразумение за партньорство и сътрудничество между ЕС и правителството на Малайзия

Министерският съвет утвърди Рамково съглашение за партньорство и съдействие сред Европейския съюз и неговите страни членки, от една страна, и държавното управление на Малайзия, въпреки това.

Споразумението открива цялостна правно обвързваща рамка на връзките на Европейски Съюз с Малайзия. Съдържа разпореждания в региона на правата на индивида, противодействието на тероризма, миграцията, околната среда, енергетиката, изменението на климата, превоза, науката и технологиите, заетостта и обществените въпроси, образованието, селското стопанство, културата, както и редица други сфери. В съглашението участва и значим раздел по отношение на комерсиалното съдействие, който проправя пътя за привършване на настоящите договаряния по отношение на съглашение за свободна търговия.

Сключването на съглашението ще спомогне за усилване на политическото, районното и световното съдействие, както и за поддръжка на политическите и икономическите ползи на Европейски Съюз и неговите страни членки. Ще сътвори спомагателни предпоставки за по-нататъшно развиване на двустранното съдействие с Малайзия в необятен кръг области от съвместен интерес.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР