Министерският съвет одобри проект на Закон за несъстоятелност на физически

...
Министерският съвет одобри проект на Закон за несъстоятелност на физически
Коментари Харесай

Кабинетът одобри проект на закон за личния фалит


Министерският съвет утвърди план на Закон за неплатежоспособност на физически лица, придобил гражданственост като закона за персоналния банкрут. Това заяви служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо на брифинг в Министерския съвет. „ Този закон е изключително значим, тъй като предлага правна уредба на произвеждане по неплатежоспособност на физическите лица, която да запълни празнотата и да уреди производството в сходство с публичните упования, условията на актовете на Европейския съюз и особеностите на националната ни правна система “, уточни Зарков. 

Според министъра на правораздаването няма развита страна, в която да няма законова наредба персоналния банкрут. „ България прекомерно дълго остана без подобен закон. Важното е да се посочи, че единствено добросъвестни длъжници могат да желаят формиране на производството, в случай че желаят да удовлетворят всички свои кредитори и вследствие на това да бъдат освободени от непогасените отговорности. Добросъвестен е оня дебитор, който поема отговорности съгласно своето имуществено положение и приходи и който със своите дейности не поврежда съзнателно или заради немарливост ползите на своите кредитори “, изясни още той. 

Зарков добави, че законопроектът е бил квалифициран взаимно сред Министерството на правораздаването и Министерството на нововъведенията и растежа, след което е бил оповестен за публично разискване. Всички мнения са взети поради и дебатите ще продължат в Народното събрание, стана известно от думите на министъра. 

„ Този закон идва, с цел да помогне на хората, изпаднали във краткотрайно усложнение, да получат втори късмет и да ги извади от серпантина, в която колкото повече старания поставят, толкоз повече затъват в блатото на задълженията си “, означи още Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР