Министерският съвет одобри днес допълнително споразумение към меморандума за разбирателство

...
Министерският съвет одобри днес допълнително споразумение към меморандума за разбирателство
Коментари Харесай

Удължават срока за изпълнение на селището `Плана Хайтс`

Министерският съвет утвърди през днешния ден в допълнение съглашение към меморандума за съгласие сред държавното управление на Република България и „ А.З.К. Пропъртис “ ЕООД за осъществяването на предпочитания капиталов план „ ПЛАНА ХАЙТС “, заяви държавната пресслужба.
 София ще дава от водата си на новото населено място в Плана  Израелска строителна компания прави населено място край София
По този метод се удължава срокът за осъществяване на строителството на селището " Плана Хайтс " край София, като се удължава действието на документа за предпочитан капиталов план.

Проектът „ ПЛАНА ХАЙТС “ планува построяването на съвременно населено място в региона на Плана планина, сред София и Самоков, до село Алино, община Самоков. Проектът обгръща построяването на нужната за потребностите на селището инфраструктура - 7582 дка пътища, електричество и водоснабдяване, здания за социална изгода - търговски център, състезателен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 (сто и петдесет) къщи за отдаване чартърен. Комплексът ще бъде издигнат върху земя, която е благосъстоятелност на вложителя и е закупена съответно за реализацията на този план. Общият размер на инвестицията се възнамерява да бъде в размер на 54 млн. лв., след въвеждането в употреба на обектите по плана се чака да бъдат основани към 100 нови работни места.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР