Министерският съвет даде съгласие за сключване на споразумения за предоставяне

...
Министерският съвет даде съгласие за сключване на споразумения за предоставяне
Коментари Харесай

Правителството отпусна 877 303 лв. за проекти на Босна и Херцеговина, Македония, Молдова и Грузия

Министерският съвет даде единодушие за подписване на съглашения за даване на безплатна финансова помощ за планове в Босна и Херцеговина, Република Македония, Република Молдова и Грузия. Средствата са на стойност 877 303 лв. и се отпускат по линия на формалната помощ за развиване и филантропичната помощ.

Проектите ще бъдат в региона на опазването на здравето, образованието и актуалните технологии. Сред тях са съоръжение на имиграционен център (Босна и Херцеговина), на център за деца с аутизъм (Република Македония) на лечебен комплекс за деца с увреждания (Грузия), както и обезпечаване на компютри за 19 учебни заведения (Молдова).

Финансирането ще бъде обезпечено от утвърдените средства от бюджета на Министерство на външните работи, предопределени за публична помощ за развиване и филантропична помощ.

Официалната помощ за развиване е значимо средство за поощряване на устойчивия напредък на разрастващите се страни, подкрепяне на консолидираното им в международната стопанска система и създаване на по-справедливи и демократични общества. Като страна - член на Европейски Съюз, България интензивно се ангажира в интернационалното съдействие за развиване като в границите на Средносрочната стратегия за интервала 2016-2019 година, страната ни финансира планове в от Западните Балкани, Черноморския район, Афганистан, Монголия, Виетнам и други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР