Министерски съвет и МВР излязоха с официална информация за засегнатите

...
Министерски съвет и МВР излязоха с официална информация за засегнатите
Коментари Харесай

Министерски съвет и МВР с информация за засегнатите от наводнението места

Министерски съвет и Министерство на вътрешните работи излязоха с публична информация за засегнатите от наводнението места , оповестиха от ведомствата им.

От 19:00 часа на 6 септември до 08:00 часа на 7 септември не са регистрирани сигнали, свързани с бедстващи на територията на Община Царево. Няма данни и за хора в неопределеност .

Засиленото полицейско наличие по всички пътни артерии продължава. С оглед отбягване на произшествия заради вероятни свлачищни процеси на скална и земна маса в рисковите региони полицейски екипи реализират линеен надзор. Извършва се и охранителна активност в зоните с развалена или унищожена благосъстоятелност на жителите за недопускане на мародерство .

Трафикът по направлението Синеморец–Ахтопол–Царево към момента се прави по обходен маршрут. В по-късните часове се чака отваряне на главния път и възобновяване на трафика в естествен темп. Към момента няма усложнения при напредването поради, че по-голяма част от пътуващите от наводнения регион са се изтеглили.

Екипите на Зонално жандармерийско управление–Бургас са в подготвеност за оказване на подпомагане и напътствие на пътуващите от Южното Черноморие. Служителите от РДПБЗН–Бургас не престават с дейностите по почистване и отводняване на терени в Община Царево. Проверява се проходимостта на пътищата и при положение на нужда се изрязват и реалокират дървета и клони. Стартира активността по изцяло изпразване на двата микроязовира към с. Лозенец, заради неотложен незабавен ремонт на компрометираните язовирни стени.

Екипи на „ Гранична полиция “ също оказват подпомагане на чиновниците от останалите структурни звена при осъществяване на дилемите им.

„ Нормализира се ситуацията в потърпевшия от наводненията регион. С помощта на екипите от Министерство на вътрешните работи се извеждат туристите. Тече оценка на най-спешните поправки на пътни уреди, които би трябвало да се създадат. В най-кратки периоди ще бъдат обезпечени средства от Агенцията за пътна инфраструктура “, съобщи министър председателят Николай Денков след диалог с щаба в Царево.

Социалните служащи към този момент са създали огледи на потърпевши парцели в част от засегнатите обитаеми места – в с. Кости, село Лозенец и Царево. Приети са първите заявки за разпределяне на еднократна помощ до 1512 лв. . Тя ще бъде изплатена до края на месеца. Днес обществените служащи не престават с огледите на потърпевшите парцели в Ахтопол и Варвара .

На язовирите Хаджи Яне и Потурнашки се прави следено изпускане на вода . Според чиновници на Държавна организация за метрологичен и механически контрол няма заплаха от ново преливане през стените. Издадени наставления да се източат до кота мъртъв размер. Отводняването на наранени гаражи и изби по хотелите ще продължи. Днес би трябвало да стартира монтажът на металния мост на пътя Царево–Ахтопол, откакто разрушеният бъде демонтиран. Работи се и по възобновяване на моста в Царево.

До обяд се чака да бъде възобновено и водоподаването в Резово , след замяна на помпа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР