Министърът подчерта, че заплахите представляват хибридни атаки, те търсят популярност,

...
Министърът подчерта, че заплахите представляват хибридни атаки, те търсят популярност,
Коментари Харесай

Демерджиев обяви за първи арести в страната за бомбени заплахи

Министърът акцентира, че заканите съставляват хибридни офанзиви, " те търсят известност, за жалост намират такава и предизвикат и други хора да се включат ".

" Призовавам за успокоение. Не отчитаме действителна опасност към сегашния миг, дано хората гласоподават умерено ", съобщи още Демерджиев.

По думите му Министерство на вътрешните работи ще направи всичко належащо хората да стигнат до постройките и да гласоподават в неделя, без да има никаква заплаха. Министърът на вътрешните работи увери, че няма да се стигне до безпорядък и затваряне на секции при сигнал за опасност.

" Препоръчвам децата да си правят занятията, това зависи, несъмнено, от шефовете, само че на следващия ден ще приемем процедура според която Министерство на вътрешните работи и службите ще одобряват уговорката да преценят действителната заплаха, тъй че няма да се стигне до затваряне на учебни заведения и до пропускане на занятия ", добави още министър Иван Демерджиев.

Той сподели, че на следващия ден, откакто се одобряват разпоредбите, обществеността ще бъде осведомена за метода, по който ще се процедура.

По-рано през днешния ден от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен оповестиха, че 4 петокласнички от Нова Загора и седмокласник от Сливен са открити като податели на подправени сигнали за бомби в две учебни заведения. 

Пред органите на реда те обяснили постъпката си с отвращение да посещават образователните занятия.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР