Министърът на земеделието на Дания Могенс Йенсен обяви, че ще

...
Министърът на земеделието на Дания Могенс Йенсен обяви, че ще
Коментари Харесай

Министерска оставка след избиването на милиони норки в Дания

Министърът на земеделието на Дания Могенс Йенсен разгласи, че ще се отдръпна от поста, откакто бе засипан с рецензии за решението си да ликвидира всички в страната, написа Politico.
Натискът стартира да се натрупва върху Йенсен, откакто се разбра, че неговото държавно управление на социалдемократите е оповестило проекта за всеобщо изтребване на 17 милиона норки на 4 ноември без нужното законодателство, съобщи организация Фокус.
 Научно проучване демонстрира, че маските наподобява пазят от ковид по-малко от предстоящото Научно проучване демонстрира, че маските наподобява пазят от ковид по-малко от предстоящото
Проучване в Дания за потреблението на маски за понижаване на разпространяването на ковид прави оценка, че резултатът е дребен и че не може д...
Дания реши да ликвидира животните, които се отглеждат поради козината им, заради опасения, че мутиралата версия на ковид, преминаваща от норки към хора, може да заплаши ефикасността на бъдеща ваксина против Covid-19.
Във вторник държавното управление реализира съглашение с други партии за основаване на правна основа със задна дата за всеобщото изтребване, само че критиците настояха, че Йенсен е работил противоконституционно.
В изказване Йенсен съобщи, че подава оставка, защото към този момент не се употребява с поддръжката на болшинството от партиите в датския парламент.
„ Бих желал да кажа, че тук е ясно, че моето министерство е направило неточност по отношение на решението на държавното управление да се убият всички норки в Дания. Преди това се извиних за това. Извинявам се още веднъж и поемам отговорността “, написа той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР