Министърът на здравеопазването не отговори директно на въпроса на депутата

...
Министърът на здравеопазването не отговори директно на въпроса на депутата
Коментари Харесай

В комисия: Костадин Ангелов не отговори директно дали шведския модел за борба с корнавируса е успешен

Министърът на опазването на здравето не отговори непосредствено на въпроса на депутата от здравната комисия проф. Георги Михайлов за за противопоставяне на ковид и спорните изказвания у нас и в чужбина за ефикасността от носенето на маски и други антипандемични ограничения. Министърът бе изслушан през днешния ден в парламентарната комисия по опазване на здравето. Той сподели, че е належащо да се натрупат статистически данни, с цел да се създадат обосновани изводи.
Припомняме, че предходната седмица специалисти по разпространението на COVID-19 самоуверено оповестиха - епидемията в Швеция е завършила, защото коронавирусът се е " изчерпал ". Те оповестиха, че най-вероятно общество към този момент построява стаден имунитет.
 Мутафчийски се скара на публицистите: 15% не носят маски вярно Мутафчийски се скара на публицистите: 15% не носят маски вярно
По време на брифинга в минситерство на опазването на здравето генерал-майор Венцислав Мутафчийски се скара на публицистите, които по думите м...
Коментарът, несъмнено, провокира доста други водачи на европейски страни още веднъж да премислят концепцията и да вкарат " по-лекия " метод на Швеция към вируса, с цел да не унищожат стопанските системи си.
Стратегията на Швеция за неналагане на цялостна карантива и въвеждане на леки мекрки за битка с пандемията на ковид в дълготраен проект би трябвало да бъде модел за други страни. Такова е мнението, само че има и изявления, че шведският модел се е провалил.
Припомняме още, че Шведските управляващи приканиха хората да поддържат обществена отдалеченост и по опция да работят отдалечено. Училищата, детските градини и заведенията за хранене останаха отворени, само че всички обществени събития бяха анулирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР