Министърът на здравеопазването на Израел Юли Еделщайн заяви, че няма

...
Министърът на здравеопазването на Израел Юли Еделщайн заяви, че няма
Коментари Харесай

Коронавирус: Израел изпревари САЩ по смъртност на глава от населението

Министърът на опазването на здравето на Израел Юли Еделщайн съобщи, че " няма метод " втората национална обсада в страната поради ковид да бъде анулирана след плануваните три седмици , осведоми Агенция Франс Прес.
 Израел оповестява за 3 926 нови инфектирани с COVID-19
Израел оповестява за 3 926 нови инфектирани с COVID-19

Тел Авив се бори с пандемията

" Няма метод до 10 дни да отменим всички ограничавания и да кажем, че всичко е завършило, всичко е наред ", разяснява той пред публичната медия Kan.

Израел наложи втора обсада на 18 септември след скок на случаите. По проект блокадата трябваше да остане в действие до 10 октомври.

В петък ограниченията бяха в допълнение затегнати, откакто първите осем дни не бяха задоволителни да се понижи най-високото равнище на инфектирани на глава от популацията в света.

Властите затвориха учебните заведения, множеството работни места, пазарите и религиозните храмове, а също по този начин не разрешиха културните събития.
 Израел с още по-строга обсада
Израел с още по-строга обсада

Не може да се овладее скокът на болни

Парламентът ще дебатира правила за ограничение на демонстрациите поради продължаващите митинги против ръководството на премиера Бенямин Нетаняху.

В събота вечерта Нетаняху призна " грешките " с отварянето на учебните заведения и стопанската система след първата обсада по-рано тази година.

" Може да има някои промени за положително, само че този път като част от процеса на учене от това, което се случи през април, ние ще излизаме от блокадата последователно, отговорно. Отварянето на стопанската система и на живота ни ще бъде последователно и постепенно ", изясни Еделщайн.
 Израел отново наложи цялостна национална обсада поради COVID-19
Израел отново наложи цялостна национална обсада поради COVID-19

Много лекари и икономисти са срещу блокадата

В Израел са регистрирани повече от 233 000 инфектирани и 1057 умряли.

Според военното разузнаване Израел освен регистрира най-вече случаи на ковид на глава от популацията седмично в света, само че и ежедневната смъртност на глава от популацията е по-висока от най-тежко засегнатата страна Съединени американски щати. В еврейската страна е 3,5 на 1 милион души, до момента в който в Съединени американски щати е 2,2 на милион.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР