Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на
Коментари Харесай

Д-р Кацаров назначи ново ръководство на Александровска болница

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на УМБАЛ " Александровска " ЕАД, освободи сегашния Съвет на шефовете на лечебното заведение и назначи нов състав до провеждането на конкурс.

Новите членове на Съвета са доктор Атанас Атанасов, проф. Румен Стоилов и Гергана Андреева - Сотирова . Това оповестиха от здравното министерство.

Д-р Атанас Атанасов е доктор, приключил МУ София, със компетентност Хирургия, както и магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Притежава богат мениджърски опит в ръководството на общински и държавни лечебни заведения. Бил е началник на болничното заведение в Нови пазар, а след обединяването й с болничното заведение на Шумен през 2015 година е бил шеф на новото здравно заведение. Сега е пълномощник на ловешката болница.

Проф. Румен Стоилов е дълготраен чиновник на Клиниката по ревматология на УМБАЛ " Св. Иван Рилски ". В интервала 2006 - 2008г. заема длъжността изпълнителен шеф на УМБАЛ " Св. Иван Рилски ". Професор е в катедра " Ревматология " на МУ София.

Гергана Андреева - Сотирова е правист, дълготраен чиновник на РЗОК София, основен секретар на Националната здравноосигурителна каса, a по-късно и шеф на РЗОК София. Към сегашния миг е шеф на дирекция в Министерството на здравеопазването.

От състава си Съветът на шефовете е определил за изпълнителен шеф на болничното заведение доктор Атанас Атанасов , а за ръководител на Съвета е определен проф. Румен Стоилов.

Рокадата в управлението на болничното заведение идва, откакто доктор Александър Оскар подаде сигнал в Министерството на здравеопазването. След това беше разпоредено осъществяването на инспекции по отношение на финансовото положение на лечебното заведение през последните 10 години.

Оказа се, че 2012 година е последната година, през която е регистриран настоящ позитивен финансов резултат за лечебното заведение.

През 2013 година е осъществена смяна в ръководството на болничното заведение, като за изпълнителен шеф е избран доктор Костадин Ангелов.

Проверката установи, че непокритата загуба за 2020 година е в размер на 65, 3 млн лв.. Коефициентът на задлъжнялост за 2020 година се е нараснал два пъти по отношение на миналата 2019 година

По отношение на работата на Съвета на шефовете през 2020 година и 2021 година е открито жестоко нарушение на разпоредбите за неговата работа.

Не са изпращани предложения до членовете на Съвета на шефовете за осъществяване на съвещания, с което ръководителят на Съвета на шефовете е позволил да не бъде спазен редът за привикване на съвещания на Съвета на шефовете, написан в чл.18, ал.2 от " Правила за работата на Съвета на шефовете на УМБАЛ " Александровска " ЕАД ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР