Министърът на вътрешните работи Валентин Радев връчи почетно отличие на

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев връчи почетно отличие на
Коментари Харесай

Наградиха тримата доброволци, спасили възрастни хора от пожар в село Овча могила

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев връчи почетно отличие на Министерство на вътрешните работи за героизъм и заслуги на трима доброволци от Кризисния център в Община Свищов.

По време на публична гала в Министерство на вътрешните работи тримата доброволци Георги Иванов, Тихомир Веселинов и Милен Милев получиха високото отличие за спасяването от пожар на близо 30 души, настанени в обществения център за възрастни с деменция.

Пожарът обхванал здравна работа в селото, която се намира в непосредствена непосредственост до центъра за възрастните хора. Съществувал риск по покрива да се придвижи и в обществения център. Затова доброволците са евакуирали възрастните.

Кризисният център обслужва 6 села. Общо доброволците, които работят в центъра, са 10. Центърът е построен поради отдалечеността на селото.

" Благодарение на доброволния отряд реагирахме в точния момент, хората от горните етажи ги свалихме на първия етаж в телевизионната зала, от където имаше подготвеност да бъдат евакуирани на открито ", изясни Георги Иванов.

 Евакуираха 40 заболели с деменция в свищовското село Овча могила
Евакуираха 40 заболели с деменция в свищовското село Овча могила

Пожар е заплашил техния център

Главен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " напомни признатите законодателни промени и Стратегия за развиването на доброволчеството у нас. Предвид бедствията и многото изключителни обстановка, Николов съобщи, че за всички е било ясно, че е била нужна законова опция за развиване на доброволчеството у нас . Той регистрира, че все още България има 3 000 добре подготвени доброволци с помощта на ентусиазма на няколко индивида от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " . Те са минали специфична подготовка и имат нужната подготовка да оказват помощ при положение на злополучие.

Предстои през 2018 година да бъдат подкрепени напъните на 22 кмета с население под 20 хиляди души да доразвият доброволческата мрежа, тъй че към края на годината мрежата от доброволци да е достигнала 3 500 души в общо 250 структури към общините. Центърът в Свищов разполага с противопожарен автомобил, кола за спешна помощ и медицински екип, подготвени да оказват помощ на хората в неволя.

 Пожарната набира доброволци
Пожарната набира доброволци

С пожарните в страната има 3 000 свободни позиции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР