Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов отрече да

...
Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов отрече да
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Не познавам Нотариуса, няма да позволя политици да петнят името ми!

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов отхвърли да познава или да е разговарял с Мартин Божанов – Нотариуса. Той разяснява тематиката в формалния си фейсбук профил по отношение на „ обществени офанзиви “ към него от „ избрани кръгове от хора в медийното и интернет пространство “.

„ Не познавам, не съм се срещал и разговарял персонално или посредством други лица, по телефона, в това число и посредством мобилни приложения, с Мартин Божанов – Нотариуса “, написа във фейсбук Калин Стоянов.

Той напомня, че по времето, в което е бил началник на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) са импортирани в прокуратурата събрани материали за Божанов въз основата на които има формирано досъдебно произвеждане.

Министърът в оставка добавя, че е завел цивилен иск в съда против уебсайт и лица, „ определящи себе си като проверяващи публицисти “, за разпространяване на лъжи и неистини по негов адрес. Също по този начин показва, че по отношение на „ безумията и неистините “ които се приказват по негов адрес през последните дни, в това число и от политически водачи, някогашни и сегашни министри, по националните малките екрани, също има намерение да потърся правата си в съда.

Няма да разреша името ми да се петни от политици за предизборните им потребности, декларира Калин Стоянов.

Той отбелязва още, че фамилията му има един апартамент, закупен с ипотечен заем. По думите му парцелът е открит с брокерска компания за недвижими парцели и е закупен на пазарна цена. „ По никакъв метод не съм се възползвал от служебното си състояние при закупуването на този апартамент “, разяснява министърът в оставка. Също по този начин отхвърля да има персонален градинар.

Българска телеграфна агенция напомня, че Мартин Божанов - Нотариуса беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев ”, свързван с Божанов. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там.

В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, имотни измами и пране на пари.

В Народното събрание беше основана краткотрайна парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов. Съдийската и Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет също започнаха да работят по проблема и възможната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР