Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу прие вчера българския вътрешен

...
Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу прие вчера българския вътрешен
Коментари Харесай

Турция и България се споразумяха за мост над Резовската река

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу одобри през вчерашния ден българския вътрешен министър Иван Демерджиев и неговата делегация в Истанбул. Срещата, която беше затворена за представители на пресата, продължи към час. След диалозите министър Сойлу и неговият сътрудник Демерджиев направиха взаимно изказване за медиите.
13-ата среща за 5 месеца
Турският вътрешен министър съобщи, че това е 13-ата му среща с Демерджиев за 5 месеца. Разговорите са били доста ползотворни и за двете страни. 
Нов граничен пунк при Резово
„ С решението, взето на последната среща в границите на напътствията на нашите президенти, стартира стрителство на нов граничен пунк при Резово, следва създаване на нов мост на другарството на Резовската река, както и път сред Лозенград и Резово, който е на дневен ред отдавна. Днес разгледахме наличната инфраструктура и опциите за този план. Предвижда се в началото прекосяването да е единствено пешком ", разгласи министър Сойлу.

 DHA
Борба с контрабандата на наркотици
" Направена е стъпка както във връзка с обмена на информация, по този начин и във връзка с взаимната битка с контрабандата на опиати сред двете страни “, добави той.

„ Ние работим дружно отдавна, изключително по въпросите, свързани с незаконната миграция, контрабандата на хора и сигурността на границите. Ние се съгласихме да обменяме информация, с цел да спрем и предотвратим миграционния поток и да продължим същата битка без спиране и в бъдеще. 
Капъкуле/Капитан Андреево е второто Граничен контролно-пропусквателен пункт по търговски размер в света
Капъкуле/Капитан Андреево е второто Граничен контролно-пропусквателен пункт по търговски размер в света. В този подтекст, поради увеличението на нашето произвеждане и експорт, комерсиалните преходи през тази граница са доста значими за нас. Това е значимо и за България и Европейски Съюз. Получихме положителни вести от българска страна. Още един път благодарим на България за  нашите удобни съседски и приятелски връзки. На срещата беше оценен и въпросът за основаване на общ пул по проблемите на бедствията, пред които са изправени двете страни ", добави Сойлу.
Сътрудничество против тероризма
 „ Последният жест беше изработен преди дни от България, която ни съобщи търсения от Интерпол Левент Гьокташ, за което благодарим. Бих желал да потвърдя още един път пред вас, че нашето взаимно съдействие във връзка с ПKK, PYD, ФЕТО и други терористични организации ще продължи. За страдание неотдавна имахме случай на българската граница, където български служител на реда почина. Ние заловихме причинителите незабавно. Провеждаме взаимно следствие с българските органи. Отново показвам нашите съболезнования към българския народ ", заключи турският вътрешен министър.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев също благодари на Сюлейман Сойлу за съдействието.
България пази външната граница на ЕС
“Доброто взаимодействие сред двете страни във връзка с миграцията се вижда и прави оценка и от Европейския съюз, защото България пази външната му граница “, разгласи Демерджиев след срещата.

Пред турския си сътрудник той изрази убеденост, че Европейски Съюз ще се ангажира да подкрепи и двете страни в това изпитание. В диалога сред двамата са наранени в детайли съответни ограничения за ускорение и увеличение на комерсиалния трафик по границите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР