Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер заяви, че

...
Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер заяви, че
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър поряза Румъния: Не мога да ви предложа дата за Шенген

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер съобщи, че не може да уточни дата за присъединението на Румъния към Шенгенското пространство. Той се аргументира, че системата на външните граници не работи и има към момента доста работа за извършване.

„ Повтарям известието за какво на 8 декември не можахме да гласуваме за присъединение на Румъния към Шенген. Имаме система, която не работи. Има инспекции и на границата на Германия с Австрия. Франция прави същото с Германия. Това е доказателство, че системата не работи ", съобщи австрийският министър при идването си в постройката на Министерството на вътрешните работи в Букурещ, представен от Диджи24 и Българска телеграфна агенция.

В отговор на въпрос Карнер разяснява, че не може да даде съответна дата през днешния ден за присъединението на Румъния към Шенген. " За дата не мога да ви кажа, към момента сме надалеч от този миг ", добави австрийският вътрешен министър. По негова информация в Австрия има над 110 000 молби за леговище - най-вече на глава от популацията в цяла Европа и това е още едно доказателство, че системата не работи.

" В края на деня се надявам, че дейностите, които ще предприемем, ще допринесат за постигането на задачата ни - присъединението към Шенген ", съобщи на собствен ред румънският вътрешен министър Лучиан Боде. При идването на австрийския му сътрудник, той осведоми, че ще бъдат подписани съглашения сред двете ведомства. Отново през днешния ден следва и посещаване на оперативния команден център на румънската гранична полиция. “В края на тези действия ще представим заключенията ", добави Боде.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР