Министърът на вътрешните работи Младен Маринов изнесе пред журналисти направена

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов изнесе пред журналисти направена
Коментари Харесай

Младен Маринов: Намалихме убийствата 4 пъти, държим в граници престъпността

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов изнесе пред публицисти направена от него статистика за престъпните закононарушения - преди и в този момент. През 1990 година е имало 400 убийства, а за последните три години те са под 100, като разкриваемостта е съвсем 95 до 99 %, сподели във Варна министър Маринов. Там той следи обучение за избавяне при авиационна злополука.

Престъпност има, само че с нашите дейности я държим в граница, която да не основава напрежение в обществото, означи той. Министърът посочи, че Министерство на вътрешните работи се стреми още повече да покачва разкриваемостта.

Маринов регистрира понижаване на " структуроопределящите " закононарушения, като се базира на данни на центъра за анализиране на битовата престъпност. Статистиката за последните три години показвала понижение от 2 до 4 % за закононарушения като грабежи, обири и убийства.

Министърът акцентира, че се обръща съществено внимание на битовата престъпност, това било приоритет. По думите му в последните години е било направено доста във връзка с техническото съоръжение, тъй като той и основният секретар държат на бързата и съответна реакция на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Едновременно с това продължава интервенцията на жандармерията в дребните обитаеми места, означи Маринов, представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът изрази вяра да се намерят пари, имал поддръжката на премиера, за увеличение от началото на идната година на заплащането на нощния труд на служителите на реда. Младен Маринов напомни, че министър-председателят към този момент разгласи нарастването на заплатите от 1 януари с 10 %.

В момента вършим всичко допустимо да удовлетворим настояването за нарастване на изключителния труд и считам, че то е заслужено, сподели Маринов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР