Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев каза пред , че

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев каза пред , че
Коментари Харесай

Демерджиев: Има доказателства за над четирима служители на МВР, помагали на каналджии по границите

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев сподели пред, че има подозрения за пропуски на чиновници на ведомството, които поддържат каналджиите по границата. „ Видях доста хора които съзнателно извършват дълга си и това ни стимулира да обърнем внимание на тези, които саботират. Имаме сигнали по тях. Работим по няколко случая със съществени подозрения за подкрепяне. За сред двама и четирима чиновници става въпрос. Има други в системата, за които има данни, само че няма задоволително доказателства. За повече от четирима има доказателства и по тях се работи. На изпълнителско равнище са множеството ”, разкри министърът.
Демерджиев разяснява и ситуацията в страната след изобилните дъждове, които провокираха наводнения тук-там в петък. „ Хубавото, което видях, е извънредно бърза реакция и взаимопомощ сред другите звена на Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата, както и една аварийно-спасителна група към Столичната община, членовете на която извънредно съответно помагаха на място ”, сподели министърът.

По думите на Демерджиев в региона към момента има къщи, които не са тествани. „ След като водата се отдръпна, стартира инспекция на къщите, през които е минало доста количество и не са били огледани ”, акцентира той. Няма починали хора в резултат на бедствието няма и съществено потърпевши, увери министърът на вътрешните работи.

Той не скри, че има доста съществени материални вреди. „ Реката се е изливала по улиците. Течението, неговата мощ е носила дървета, коли. Много дървета са свалени от планината. Едно от недоволствата на локалните хора, което ще бъде тествано, е, че е съдействала сечта в региона ”, съобщи Демерджиев. Той е безапелационен, че следва инспекция по това съмнение. „ Тече следствие. И през вчерашния ден не се срещнах с представителите на следствието, само че ще има съгласуваност ”, даде обещание отрасловият министър.

Иван Демерджиев разяснява и зачестилите в последно време нарушавания по пътищата, някои от които станали и причина за трагични произшествия. По думите му ограниченията, които от Министерство на вътрешните работи са въвели, дават резултат. Той акцентира, че 130 екипа реализират линеен надзор, а над 9 хиляди са тестваните водачи. Тези дейности ще продължат, увери вътрешният министър. „ Вторият въпрос касае дейностите на правосъдната система. Натъкнах се на доста леки присъди с алогични претекстове, само че това е за органите на правосъдната власт. Ще обърнем внимание и ще преценим има ли нужда от законодателни промени. Действително осъдените лица са прекомерно малко. Наказанията са занижени. Ставаме очевидци на тежки катастрофи ”, не скри ръководителят на Министерство на вътрешните работи.

Попитан дали Георги Семерджиев, станал прочут с съдбовна злополука на столичния бул. „ Черни връх ”, при която починаха две дами, се употребява от полицейска защита, министърът отговори: „ Има две дисциплинарни инспекции, които са удължени. Изиска се да приключат преди периодите. Мотивът е да се изчакат материали от прокуратурата. Едната касае Симона Радева, другата - неин сътрудник. Имам подозрение, че са подкрепили Семерджиев ”. Според информацията, с която министърът разполага, и двете инспекции ще приключат на 12 септември. „ Не желая да изпадам в детайлности, тъй като са предмет на инспекция, само че ще бъдат оповестени дисциплинарните ограничения. Очаква се да бъде наложено дисциплинарно уволняване най-малко за едното от двете лица ”, разкри Демерджиев. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР