Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски ще се срещне със

...
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски ще се срещне със
Коментари Харесай

Започват преговори за скок на заплатите в МВР

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски ще се срещне със синдикатите в Министерство на вътрешните работи, които упорстват за

Служителите на реда се недоволни от отхвърли на ръководещите да се вдигнат заплатите им с повече от плануваните в идващия бюджет 10%. Полицаите упорстват възнагражденията им да бъдат увеличени с до 30%, както стана, че са на първа линия в битката с ковид.

Недоволните чиновници на Министерство на вътрешните работи. Досега имаше предупредителни в разнообразни градове, а служителите на реда отхвърлиха да анулират планувания народен, макар че управлението на силовото ведомство се съгласи на договаряния.

" Много е забавно, че в самия проектобюджет е записано, че е обезпечено 30-процентно нарастване на заплатите на всички системи и личен състав на администрации, които са ангажирани с преодоляването и превъзмогването на следствията от пандемията. Де факто и де юре това значи, че за Министерски съвет и за нашето министерство всички чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи досега, а и в бъдеще, не вземат участие в този развой ", сподели пред Българска национална телевизия Илия Кузманов, който е зам.-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Откакто служителите на реда желаеха по-голяма нарастване е имало единствено неофициални срещи с управлението Министерство на вътрешните работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР