Министърът на външните работи Теодора Генчовска посрещна в София федералния

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска посрещна в София федералния
Коментари Харесай

България и Австрия обсъдиха актуални теми от европейския дневен ред

Министърът на външните работи Теодора Генчовска посрещна в София федералния министър на Европейския съюз и Конституцията на Република Австрия Каролине Едщадлер.

По време на диалозите бяха разисквани тематики, свързани с европейската вероятност на Западните Балкани, напрежението към Украйна и външнополитическия приоритет на страната ни за присъединение към Шенгенското пространство.

Министър Генчовска съобщи готовността на България да работи за разширението на Европейски Съюз при извършване на нужните за това критерии. По отношение на Република Северна Македония първият ни посланик срещна австрийския федерален министър с направеното от българското държавно управление през последния месец за активизиране на разговора с Република Северна Македония. Каролине Едщадлер научи още детайлности за основаването на двустранни секторни работни групи. Същевременно министър Генчовска акцентира, че страната ни чака съответни и поредни резултати освен във връзка с двустранните въпроси, само че и по нуждата да се решат отворените политически тематики сред Република Северна Македония и България.

В рамките на извършения натоварен разговор през днешния ден българският външен министър обърна внимание на обстановката към Украйна, която провокира угриженост. Двете страни подчертаха нуждата за понижаване на напрежението посредством дипломатически средства.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР