Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Гърция

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Гърция
Коментари Харесай

Очакваме ясни гаранции за изпълнението на Договора с РСМ, заяви министър Стоев на среща с гръцкия посланик

Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри посланика на Гърция у нас Димитрис Хронопулос. Двамата разискаха тематики от районния и общ европейски дневен ред.

Министър Стоев удостовери поредната поддръжка на България за европейския път на страните от Западните Балкани, учреден на правилото на личните заслуги.

Бяха разисквани и вероятностите за начало на договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз, като беше изтъкнато смисъла на спазването на договорите за добросъседство, които Република Северна Македония е подписала с България и Гърция.

Българската страна акцентира самодейните старания, които поставя през последните месеци да бъдат решени отворените въпроси със Скопие с оглед гарантиране правата на жителите с българско съзнание и осъществяване на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година

Очакваме ясни гаранции за осъществяването на Договора, с цел да можем да подкрепим осъществяване на първа Междуправителствена конференция със Скопие.

В хода на диалога министър Стоев и дипломат Хронопулос споделиха голямото си страдание и горест по отношение на злополуката на автомагистрала " Струма ", при която починаха 45 жители на Република Северна Македония. Изразени бяха състрадание и вяра такива нещастия да не се случват в никакъв случай повече.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР