Министърът на външните работи не каза нищо, с което да

...
Министърът на външните работи не каза нищо, с което да
Коментари Харесай

Николай Дренчев: България трябва да бъде пазена от дипломация, защото ракетите ни са хартиени

Министърът на външните работи не сподели нищо, с което да отговори на заложения от инж. Дренчев въпрос: Колко и какъв тип ракети въздух-въздух са закупени по контракта за Ф -16?

Министърът не уточни точния брой и тип на ракетите, с което на процедура не отговори на въпроса

Това докара до следната имитация от страна на Николай Дренчев от Възраждане:

„Госпожо министър! Шокиран съм от некомпетентността на чиновниците Във вашето министерство! Моят въпрос беше обикновен и чаках обикновен отговор – толкоз бойни, толкоз образователни и край! Фактът, че договорите се съхраняват при Вас значи, че от Вашите чиновници се чака да схващат какво написа в тях! Как те ще бдят за спазването и осъществяването на контракта, в случай че не схващат какво написа вътре!

Не разбирате от ракети и самолети, добре, само че аз не ви запитвам за параметрите на полета им! Питам ви за количество, за бройки, дали са круши или ракети – все едно! Колко са поръчани? Колко би трябвало да бъдат доставени, с цел да бъде изпълнен договорът за 1млрд 256 млн $? Разбирайте от цена, от периоди, от неустойки, това е вашата функционалност!

Вашите чиновници от ракети не схващат, от контракти не схващат, само че и от дипломация не схващат! Не играем на кукли, нито на бойци! Ракетите са ужасно оръжие! По-смъртоносно от тях е единствено дипломацията, или по-точно неналичието ѝ!

Накарайте Вашите подчинени да работят! На път сте да ни въвлечете в непозната война, а сте некомпетентни да преброите какъв брой ракети ще имаме! За разлика от нашите ракети, които сега са хартиени и ще бъдат създадени през първо тримесечие на 25-та година, ракетите на нашите съперници към този момент са подготвени за пуск! Моля ви, накарайте дипломацията ни да работи! Дефинирайте националния ни интерес и го отстоявайте! Не ни замесвайте във войни!

България би трябвало да бъде защитавана от дипломация, тъй като ракетите ни са хартиени.“, сподели Николай Дренчев.

Министърът на външните работи даде на народния представител от Възраждане документ, въз основата на който беше структурирано изявлението ѝ.

Чрез Председателя на Народното събрание Министърът на външните работи даде на инж. Дренчев документ, въз основата на който беше структурирано изявлението ѝ. По същия ред националният представител изиска достъп до договорите, които се съхраняват в архивите на Министерството на външните работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР