Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан заяви, че

...
Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан заяви, че
Коментари Харесай

Фидан към Вархей: ЕС да предприеме смели стъпки за насърчаване на връзките с Анкара

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан съобщи, че Европейският съюз (ЕС) се нуждае от смели стъпки и воля за прогрес в връзките на взаимна конференция с комисаря по въпросите на съседството и разширението на Европейския съюз Оливер Вархей, заяви " Сабах ".

Първият посланик на Турция приказва на взаимната конференция след среща с Оливер Вархей, член на Комисията по съседство и разширение на Европейския съюз, в министерството на външните работи, съобщи Анадолската организация.

Фидан съобщи, че връзките не би трябвало да бъдат " пленник на ползите на някои страна. Очакваме от Европейския съюз да не толерира политически спънки. Искаме да да бъде проявена нужната воля за прогрес в връзките ни и да се работи по-смело. "

Припомняйки оценките на президента Реджеп Тайип Ердоган по отношение на вероятността на Турция за участие в Европейски Съюз след изборите в Турция, министър Фидан съобщи: " Няма смяна в вероятността на Турция за участие в Европейски Съюз. Това е една доста мощна политическа воля “.

Турският външен минисър засегна и въпроса за неотдавнашните конфликти сред арабските племена в Северна Сирия и терористичната формация ПКК. Той настоя Съединени американски щати би трябвало да прекратят политиката на напън върху арабите в Сирия.

Като акцентира, че протестът на арабските племена против окупацията на ПКК в Сирия е събитие, който Турция планува, Фидан сподели, че не би бил вероятен различен излаз.

" Политиката на угнетяване на арабите в района, изключително от страна на сирийския клон на ПКК, би трябвало да бъде прекъсната. Трябва да се постави завършек на представянето на терора като законна мощ в района и превръщането му в инструмент за подтисничество. Така че в случай че не бъде комплициран завършек на това, тези спорове, които виждаме, ще са единствено началото. С други думи, още рискови сюжети за нашия район са прекомерно лесни за предугаждане. Предприемаме всички ограничения във връзка с сигурността на нашите граници и сигурността на нашите другарски детайли. В момента следим доста деликатно споровете там ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР