Министърът на туризма в предишния кабинет Христо Проданов подари икона

...
Министърът на туризма в предишния кабинет Христо Проданов подари икона
Коментари Харесай

Христо Проданов: Туристическият бранш няма нужда от политика, а от държавническо мислене

Министърът на туризма в предходния кабинет Христо Проданов подари икона на Свети Георги на наследника си Илин Димитров при предаването на поста. " Оставям министерството в сигурни ръце, тъй като всички в сектора познават господин Димитров, съобщи Проданов. Много се веселя, че посрещам точно него като длъжностен министър на туризма. Той е потвърден специалист и браншът го познава. Сигурен съм, че той ще продължи работата по политиките от съдружното съглашение. Туристическият отрасъл няма потребност от политика, а от държавническо мислене ", акцентира Проданов. Той благодари за ползотворните връзки с Илин Димитров в Комисията по туризъм към 47-то Народно събрание. За мен беше чест да работя дружно с Вас, обърна се Проданов към новия министър.

В своя доклад за работата на ведомството ден по-рано Проданов показва, че през първото тримесечие на 2022 година туризмът доближи до ниво от 82% по отношение на интервала преди пандемията. Отчитаме растеж на българските и задгранични туристи към 48%, а растежът единствено на задграничните туристи е към 2,9 пъти, декларира той.

" Заложихме на политики за насърчаването на всички типове туризъм. Наред с обичайните подотрасли - морския и зимен туризъм, за нас е извънредно значимо да бъде употребен капацитетът и на културния туризъм, на спа туризма, на винения и кулинарния туризъм, на здравния туризъм и други ", твърди Проданов.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР