Министърът на туризма смята, че възможността гостите на хотела да

...
Министърът на туризма смята, че възможността гостите на хотела да
Коментари Харесай

Има надежда за туризма! Решиха да отворят ресторантите към хотелите

 Министърът на туризма счита, че опцията гостите на хотела да се изхранват в заведенията за хранене, е една глътка въздух за сектора, предаде  БГНЕС.

" Министерството беше направило такова съответно предложение преди десетина дни до министъра на опазването на здравето. Включително да има вечерен час до 22 часа, това беше в съгласие и с сектора – краен вечерен на изхранването, както и 50% от потенциала на местата в заведенията да бъдат заети, с цел да може да бъде спазена нужната отдалеченост, в това число сме предложили и да има заменен режим на хранене за закуска, обяд и вечеря. Това е една глътка въздух за сектора ", изясни министърът на туризма. 

Мярката е съгласувана с премиера и поискана от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Националният ръб по туризъм. Обсъдена е и с Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията.

Тя подчерта, че контролът ще е доста рестриктивен.

" И аз персонално ще навестявам местата за настаняване и изхранване, с цел да може да се подсигурява сигурността на туристите и да не се позволяват никакви групови събирания и рискови места ", сподели Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР