Министърът на туризма Николина Ангелкова отвърна на атаките на вицепремиера

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова отвърна на атаките на вицепремиера
Коментари Харесай

Ангелкова: Панаирите на Симеонов пречат на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова отвърна на офанзивите на вицепремиера Валери Симеонов. По време на присъединяване си в отрасловата парламентарна комисия тя изясни, че министърът на туризма няма никакви права да продава плажове, а единствено ръководи плажовете.

Аз не диспутирам с Валери Симеонов, разясни тя и допусна, че неговите съветници са го подвели, съобщи news.bg. По закон Ангелкова била длъжна, когато един плаж се приготвя за концесия или се отдава чартърен, да се прави инспекция дали профилираната карта подхожда на кадастралната. Изобщо не става дума за каквато и да е продажба, на каквото и да било, разяснява тя задочния спор с Валери Симеонов.

По мотив на желанието на Симеонов да внесе сигнал в прокуратурата, че 5 заведения от " Слънчев бряг-юг " са противозаконни, Ангелкова съобщи, че си приказва с вицепремиера, само че всеки има мнение. Моето мнение е, че напълно се придържам в границите на своите законови пълномощия, отсече отрасловият министър.

Нито съм инженер, нито съм ДНСК, нито арбитър, нито експерт, с цел да вървя да върша проучвания на обектите дали са градеж, дали не са или имат железна или не знам си каква структура, акцентира тя.

" Разрешението за слагане се издава от основния проектант на Община Несебър. Това не са заведения, които са се появили предходната година. Това са заведения от 10 години там ", уточни още Ангелкова.

Нямало нарушавания на " Слънчев бряг-юг ". Освен това Законът за устройството на територията дефинира що е то преместваем обект. Министърът на туризма съобщи, че правосъдната процедура демонстрира, че преместваем обект е подобен, който се построява от материали, които не са трайно прикрепени към земята и същият може да бъде раздрънкан, без да се постанова да се унищожават тези материали.

Панаирът за преместваемите обекти се прави при започване на летния сезон и извънредно доста поврежда имиджа на българската страна като туристическа дестинация, съобщи Ангелкова. Не мога да си обясня претекста, заключи тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР