Министърът на туризма Христо Проданов е в Германия, за да

...
Министърът на туризма Христо Проданов е в Германия, за да
Коментари Харесай

Министърът на туризма разяснява на немците, че у нас не падат бомби

Министърът на туризма Христо Проданов е в Германия, с цел да убеждава немските туристи, че България е сигурна дестинация, която предлага първокласен туристически артикул на добра цена.

" Целта ми е да създадем Германия наш първи сътрудник по доходи от туризъм ", съобщи Христо Проданов по време на работна среща с Яна Шимке, член на немския Бундестаг и ръководител на комисията по туризъм, съобщи българското Министерство на туризма.

За германците България е позната повече с морския си туризъм. Тази година упованията на туроператорите са Черноморието ни да бъде посетено от към 300 000 германци, които да компенсират отлива на съветския и украинския пазар. Това е към 80% от равнището, реализирано преди пандемичната 2019 година, когато над 400 хиляди немски туристи са посетили страната ни в интервала май - септември, сочат данните на Националния ръб по туризма. За същия интервал на идната година те падат до над 70 хиляди, а през предходната година техният брой е бил над 141 хиляди.

Не по този начин обаче стоят нещата при балнео и спа туризма. От няколко години се приказва за програмата за рехабилитация на възрастни германци. Подписан беше контракт с Германската асоциация на здравно-осигурителните каси, която включи страната ни към листата с страни, в които признава даването на медицински амбулаторни услуги. Очакванията бяха първите немски туристи, чиито процедури ще се заплащат от здравните им застраховки, да стартират да идват у нас през 2020 година, само че Covid пандемията осуети това.

Сега рестрикциите паднаха, само че казусът се оказва войната в Украйна. " Германските туристи, които желаят да дойдат на лечебни процедури, са във възрастовата група 50+ и мнозина от тях считат, че България граничи с Украйна и надали не всеки миг тук ще падне някоя бомба ", сподели пред Mediapool Сийка Кацарова, ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация. Затова, съгласно нея, е доста значимо България да се популяризира на непознатите пазари като сигурна туристическа дестинация и да има целева рекламна акция на този пазар.

Именно затова е и визитата на българския министър на туризма Христо Проданов в Германия.

" Основната задача на визитата ми е да даде сигурност на немския екскурзиант, че България е сигурна и спокойна страна. Правителството и браншът сме подхванали нужните ограничения, с цел да се усещат немските туристи умерено при нас ", сподели Христо Проданов.

На среща с Бригите Гьорц-Майснер, президент на немската СПА асоциация, ръководеща минерални извори, Проданов уточни, че България е втората страна в Европа по съществуване на минерални извори.

" Като министър разпореждам огромни очаквания на балнео туризма. В тази връзка виждам огромен капацитет в уелнес и СПА туризма в България. Минералните извори в България са доста и лековити. От далечни времена са известни техните изгоди за лекуване на разнообразни болести. Имаме райони, като да вземем за пример Сандански и Странджа, които благоприятстват при лекуването на белодробни болести ", сподели Христо Проданов.

Обсъдена е и опцията за предлагането на смесен туристически артикул.

" България има опция да предлага сходен артикул заради естествените си дадености. Ще се радваме на по-задълбочени връзки сред асоциациите ни ", съобщи още Проданов.

Той уточни, че следва сериозна работа в областта на маркетинга и добре таргетираната реклама на немския пазар.

На срещата с Олаф Люке, основен шеф на Германската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (DEHOGA Бранденбург), бяха разисквани положителните практики на " Германската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите " като " Бранденбургското гостолюбие ", печата за хотели и ресторантьори, както и помощта, която оказват на членовете си.

" Знаем, че немският пазар има интерес към морския туризъм, само че ние можем да му предоставим опцията да се възползва от качеството на продуктите и услугите ни целогодишно ", сподели Проданов.

В срещите на Проданов с немския туристически отрасъл участваха още Илин Димитров - ръководител на парламентарната комисия по туризъм, Тихомир Патарински - първи секретар на посолството и туристическо аташе в Берлин и Митко Василев - шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара.

България взе участие в ревюто за конгресен туризъм във Франкфурт

Посещението на българската делегация в Германия се организира по времето на най-голямото ревю за конгресен и бизнес туризъм в Европа - IMEX, в което страната ни взе участие.

След две години спиране събитието още веднъж се организира онлайн във Франкфурт в интервала 31 май до 2 юни 2022 година

България разполага с отлична супер конструкция за привличане и образуване на интернационалните събития, а в композиция със стратегическата си локация, има неоспорими причини да развива предпочитано конгресния туризъм като перспективен, се споделя в известие на Министерството на превоза.

Българският информативен щанд е с повърхност от 50 кв. м. Участници от България са туроператорите " Меркурий-97 " ЕООД и " Травъл Тайм България " ЕООД, Столична община Оперативна програма " Туризъм ", " Сити Хотел Мениджмънт " ЕАД и съдружие " Български конгресно бюро - БКБ ".

Изложението, предопределено единствено за експерти от туристическата промишленост, събира повече от 2500 изложители от над 150 страни, което го прави най-голямото ревю в Европа, профилирано в региона на конферентния, конгресния и бизнес туризъм.

Съпътстващата стратегия на ревюто включва повече от 150 събития - полемики по настоящи тематики, семинари с присъединяване на някои от най-хубавите специалисти в промишлеността.

Очакванията на специалистите са, че изборът на дестинация за всяко едно инсентив пътешестване, конференция или конгрес ще се дефинира в най-голяма степен не от цената, а от построеното доверие към дестинацията. Това доверие може да се реализира посредством взаимни координирани старания на Министерство на туризма, общини, конгресно бюро и частен бизнес, споделят от ведомството на Христо Проданов.

Като основна наклонност се обрисува и методът, по който всяко събитие следва да се маркетира. Идеята, концепцията, прекарването изместват на по-заден проект логистиката, настаняването, обзавеждането на залите. Нараства търсенето към специфичните места за събития, а уредниците се трансформират в дизайнери на тези събития, показват от министерството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР