Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работни срещи с

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работни срещи с
Коментари Харесай

Сътрудничество за налагането на бранд България обсъди министър Димитров с директорите на btv и „Нова Телевизия“

Министърът на туризма доктор Илин Димитров организира работни срещи с шефовете на двете водещи национални частни малките екрани btv и „ Нова Телевизия “, с цел да обсъдят бъдещо съдействие за налагането на обединен бранд България и позитивното наличие на тематиката туризъм в медиите.

Целта на тази акция е да се увеличи ползата и известността към местата, хубостта, благосъстоянията и преимуществата, които има дестинация България, акцентира министър Димитров. По думите му с дейното присъединяване и със силата на медиите туризмът може да се трансформира в смислена национална идея.

Като част от опцията да се промотира туристическият артикул на страната на вътрешния и външния пазар е и наличието на тематиката в представянето на прогнозата за времето, която да бъде обвързвана с опциите за туризъм в съответни дестинации – красиви места и забележителности.

На двете срещи – с Господин Йовчев – основен действен и изпълнителен шеф на Бтв Медиа Груп и със Стефана Здравкова – основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп, бяха разисквани хрумвания по какъв начин практиките и съдействието, които към този момент съществуват в двете медии, да се задълбочат и да се придвижат в вярната посока.

„ Борбата за българския туризъм и за одобряването на бранд България би трябвало да се трансформира в наша обща национална идея и по този път медиите са нашият най-естествен и най-хубав съдружник “, съобщи министър Димитров в диалозите си с двамата основни изпълнителни шефове.

Министър Димитров разиска с двамата шефове опцията националните частни малките екрани, по сходство на публичните радио и телевизия, също да се включат към плана за основаване на цифрова карта на България, която ще сплоти в едно разнообразни благоприятни условия и детайли на туристическата услуга и артикул – като културни и винени направления, значими естествени и културно-исторически обекти, фермерски пазари, фестивали, видео наличие, транспортна съгласуваност, както и интерактивност като закупуване посредством QR код на билети за разнообразни музеи и събития.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР