Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Димитров проведе среща с главния управител на Германо-Българска индустриално-търговска камара

Министърът на туризма доктор Илин Димитров организира работна среща с основния шеф на Германо-Българската индустриално–търговска камара доктор Митко Василев.

Тя е в продължение на политиките, водени от Министерството на туризма и основаните положителни контакти с Германия. Двамата разискаха досегашното съдействие на камарата с представители на държавните институции, както и бъдещи взаимни начинания.

Министър Димитров и Митко Василев, който е и представител на Бавария в България, направиха разбор на визитата в Берлин през май на българска делегация, в която взе участие и доктор Илин Димитров в качеството си тогава на ръководител на непрекъснатата парламентарна Комисия по туризъм. На срещата двамата разискаха следващи действия и начинания, като отправената напролет покана към представители на немския Бундестаг за аудиенция в България и съответно към ръководителя на немската Комисия по туризъм Яна Шимке за есента, както и визити на немски туроператори и представители на туристическите организации в България.   

Друг значим акцент бе подложен върху националната реклама и промотирането на страната ни като мечтана дестинация. ГБИТК изпрати публично писмо до служебния министър на туризма с съответни оферти за рекламиране на България на пазар Германия, основно в областта на здравния туризъм и взаимната работа с немските здравни каси.

Митко Василев оцени високо и дейното съдействие на бизнеса на място – с туристическото аташе на България в Берлин и съобщи желание това да продължи.

На срещата стана ясно, че е отправена покана към Германската асоциация на туроператорите DRV за образуване на туристически конгрес в България през идната 2023 година с необятно присъединяване на бизнеса.

Министър Илин Димитров и основният шеф на камарата доктор Митко Василев показаха подготвеност интензивният разговор да продължи и си дадоха обещание положителни вести в напълно къси периоди.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР