Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и
Коментари Харесай

България и Гърция подписаха меморандум за жп връзка Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и гръцкият му сътрудник - министър на инфраструктурата, превоза и мрежите, Христос Спирдзис подписаха Меморандум за съгласие сред България и Гърция за развиването на железопътната връзка „ Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе “.
Министър-председателят Бойко Борисов и министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас участваха на церемонията в Кавала.
Документът регламентира подготвителните работи и взаимното ръководство на коридора от двете страни. Проектът планува свързването на река Дунав, Черно и Егейско море със скоростен железопътен кулоар, както и развиване на пристанищата, които са част от главната ТЕН-Т мрежа. Включено е построяването на двойна електрифицирана жп линия с внедрена ERTMS система за ръководство на железопътния трафик.
С построяването на коридора ще се реализира цялостна мултимодалност посредством съчетание на пътен, железопътен, воден и речен превоз. Проектът е с висока добавена стойност, като се чака да притегли огромни вложители от Близкия и Средния Изток, Китай, Русия и други огромни пазари, се показва в държавно известие.
В формалната делегация, съпътстваща премиера, е включен и заместител министър-председателят Томислав Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР