Министърът на транспорта Георги Гвоздейков разпореди проверка във връзка с

...
Министърът на транспорта Георги Гвоздейков разпореди проверка във връзка с
Коментари Харесай

Хеликоптер прелетя опасно ниско над плаж „Градина“, полетът не е разрешен

Министърът на превоза Георги Гвоздейков разпореди инспекция по отношение на хеликоптер, прелетял на рисково ниска височина над плаж „ Градина “ в събота сутринта.

От получени сигнали и видеоматериали се вижда по какъв начин хеликоптер лети извънредно ниско над земята, а по едно и също време с това от него се демонстрират хора, които и изхвърлят предмети по плажа. По информация на очевидци, полетът е осъществен тази заран към 5.20 часа.

Министър Гвоздейков дефинира обстановката като неприемлива и разпореди да бъде направена цялостна инспекция на хеликоптера и оператора му. Съгласно условията, летателното средство би трябвало да лети на най-малко 1000 фута или 300 метра над земята или постройките, което в този случай е видно, че не е спазено. Другото нарушаване е изхвърлянето на предмети от борда на летателното средство. Кадри от наши фенове демонстрират, че това са подправени банкноти. Първоначалната инспекция на Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация " демонстрира, че водачът се споделя Веселин Стоянов, а за съответния полет няма издадено позволение. По-късно в същия ден водачът е уведомил за полет от Приморско до Балчик, само че за ранния полет не е дал никаква информация.

Предстои да бъде осъществена обстойна инспекция и в случай че бъдат открити нарушавания, ще се прегледа отнемането на лиценза на водача и на авиационния оператор.

Свидетели описват, че хеликоптерът е кръжал близо 15 минути над залива. Преминал освен извънредно ниско над хората, само че и над лодка. От машината били изхвърлени хартии с лика на някогашен ръководещ на страната - Тодор Живков. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР