Министърът на регионалното развитие Николай Нанков отхвърли обвиненията на вицепремиера

...
Министърът на регионалното развитие Николай Нанков отхвърли обвиненията на вицепремиера
Коментари Харесай

Регионалният министър отхвърли обвиненията на Симеонов за незаконни обекти и готвени продажби по морето

Министърът на районното развиване Николай Нанков отхвърли обвиняванията на вицепремиера Валери Симеонов за противозаконни обекти в Слънчев бряг и готвена продажба на терени в комплекса. По мотив изказванията на Симеонов от през днешния ден, че министърът на туризма Николина Ангелкова приготвя продажбата на 20 дка плаж в курорта, той разгласи, че в Министерство на регионалното развитие е постъпило искане за одобряване на нов акт за изключителна държавна благосъстоятелност на морски плаж " Слънчев бряг-юг " в община Несебър въз основа на изменената кадастрална карта и кадастрални регистри според настоящата нормативна уредба.

По този мотив от Министерството на туризма било изтънчено мнение за уточняване на в допълнение зародили въпроси по тематиката. " В този смисъл, въпросът за продажба на държавни парцели не стои на дневен ред ", съобщи Нанков.

Що се отнася до изказванията на Валери Симеонов, че пет от заведенията на плажа в Слънчев бряг би трябвало да се съборят, тъй като са противозаконни, от Министерство на регионалното развитие прецизират, че след сигнал от вицепремиера е осъществена взаимна инспекция от чиновници на РДНСК-Югоизточен регион, Регионален отдел " Национален строителен надзор " - Бургас, и чиновници на община Несебър.

Установено е, че всички преместваеми обекти на територията на Слънчев бряг, в това число и върху плажа, са сложени въз основа на утвърдена от Министерството на туризма скица и на издадени от основния проектант на община Несебър позволения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР