Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков отказа участие

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков отказа участие
Коментари Харесай

Иван Шишков отказа диспут с бивши министри на МРРБ

Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков отхвърли присъединяване във конгрес с някогашните шефове на Министерство на регионалното развитие във връзка сигурността по пътищата и качеството на строителството, включително и противозаконното.

Това стана ясно от отворено писмо за арх. Шишков до Богдан Милчев, ръководител на Института за пътна сигурност.

Публикуваме текста без редакторска интервенция:

ЧРЕЗ БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ

ДО

Г-Н БОГДАН МИЛЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ИНСТИТУТ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛЧЕВ,

Като благодаря за поканата и за интереса към тематиката за сигурността на българските пътища, засягаща контрола, прозрачността и качеството на строителството им и ремонтите на пътната инфраструктура, включително и противозаконното строителство, по която аз работя още от първия ден на встъпването ми на поста длъжностен районен министър, считам, че моето наличие на форума с уважаваните от мен някогашни министри: Николай Нанков, арх. Виолета Комитова и Гроздан Караджов, би било неточно.

Тази моя позиция е по отношение на събитието, че от 3 март 2023 година ние сме в предизборна акция. Участието ми в сходен формат на обществена полемика тъкмо в този миг, когато всеки от тях е претендент за народен представител, не е удачно и би се приело за интервенция в изборите и акцията.

Мнението ми по въпросите, които следва да бъдат коментирани, е обществено известно – както за събитието, че част от настоящите поправки на пътищата съставляват съществени и по този метод са се трансформирали в нелегално строителство, по този начин и за инспекциите, осъществени на автомагистралите в последните няколко месеца: на Автомагистрала „ Тракия “ – октомври 2022 г.; на Автомагистрала „ Хемус “ в частта от София до Яна – декември 2022 г.; на Автомагистрала „ Марица “  - февруари 2023 година и на Северната скоростна дъга – 28 февруари 2023 година За всичко това съществена цел на Министерството на районното развиване и благоустройството е да се приготви най-правилното задание за бъдещото поправяне на тези сектори от автомагистрали за идващите две години.

МИНИСТЪР: АРХ. ИВАН ШИШКОВ
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР