Министърът на председателството на България на Съвета на Европейския съюз

...
Министърът на председателството на България на Съвета на Европейския съюз
Коментари Харесай

Павлова тълкува решението на премиера за НДК като шанс да се фокусира върху работата

Министърът на председателството на България на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова разяснява във фейсбук решението на премиера Бойко Борисов да върне на поста шефът на НДК Мирослав Боршош.

Бойко Борисов връща Мирослав Боршош отпред на НДК

" Днес по самодейност на премиера Бойко Борисов се организира работна среща по проблема НДК. Министър-председателят даде опция на всеки да показа своята позиция. Моята с решението за освобождението на Мирослав Боршош като изпълнителен шеф на НДК, основана на документи и констатации от предварителния одитен отчет и други инспекции ", разяснява Палова.

" По време на срещата стана ясно, че с господин Боршош имаме големи разлики за метода, по който се ръководи общественият запас в частта за ремонта на НДК като постройка за българското председателство. Винаги съм държала и упорствала за оптимално транспарантно и в ускорени темпове продължение на ремонта на НДК ", добавя тя.

Лиляна Павлова освободи шефа на НДК

Павлова показва още, че по време на срещата е подчертала, че не оспорва качествата на Боршош да притегля и трансформира НДК в културен център, каквото е предназначението му. По нейни думи двамата не са съумели и през днешния ден да сближат позициите си по отношение на разпоредбите и процедурите за разходването на обществените средства.

" Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше признато от всички участници в срещата. Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде опция на екипа, с който работя, да се фокусираме върху същинската работа по политическите цели и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз ", написа в умозаключение Лиляна Павлова.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР